Da li su vam prsti na nogama neprirodno stisnuti u uskom (prednjem) delu za prste? Probajte barefoot cipele. Stopa Vam nudi udobne cipele za sva godišnja doba. Evropski kvalitet i ručno izrađeni za najbolji komfor.

Zašto barefoot?

Barefoot - bosonog/i (bukvalno izvedeno od reči bos i noga) znači povratak prirodnom načinu hodanja. Zaista smo rođeni bez cipela, i to je razlog zašto je hodanje bosom nogom najbolje što možemo učiniti za svoja stopala. Štaviše, barefoot cipele donose udobnost i štite naša stopala od spoljašnjih uslova.

 

Cipele pune zdravstvenih prednosti

 Naše cipele svih brendova, savršeno kopiraju anatomiju ljudskog stopala. Postoji široki deo za prste koji nudi dovoljno prostora za vaše prste da se slobodno pomeraju i da više ne osećaju nelagodnost. Drugim rečima, barefoot cipele omogućavaju bolji protok krvi, a sprečavaju umor i žuljeve, zbog preciznog oblika koji imitira ljudsko stopalo.

 

 

 

Još jedna obavezna karakteristika barefoot cipela je stvar koja se zove zero-drop (nulti pad). To znači da su prsti i peta na istom nivou, a luk (svod) je ostavljen bez oslonca. Luku stopala nije potrebna nikakva podrška jer se prirodno „vežba“ dok hodate u barefoot cipelama. Jer hodanje bosom nogom jača mišiće i tetive u stopalima. Štaviše, nulti pad nam pomaže da napustimo netačan stereotip hodanja, gde je peta prvi deo stopala koji dodiruje tlo. Ili prsti na nogama, u nekim slučajevima. Ispravan stereotip hoda pomaže u ravnoteži, jača tetive i pomaže u zdravom držanju tela. Da sumiramo, baredoot cipele jačaju jezgro i Ahilovu tetivu i čak oblikuju vaše listove. Mišići stopala progresivno postaju jači, a svod stopala se prirodno podiže.

 

Ne usuđujemo se da ne pominjemo fleksibilni đon barefoot cipela. Đon čini da naša stopala pravilno funkcionišu jer ne ograničava kretanje i dozvoljava zemlji (podlozi) da masira naša stopala i šalje prave signale našem mozgu.

 

Na kraju, ali ne i najmanje važno, ističemo lakoću i kvalitet materijala koje koristimo. Naše barefoot cipele prolaze kroz stotine veštih ruku iskusnih obućara u evropskim radionicama po najvišim standardima.

 

Šta dobijam barefoot obućom?

Hajde da pogledamo zdravstvene prednosti nošenja barefoot cipela:

 

Jake tetive i ligamenti u stopalima

Prevencija ravnih stopala

 Bolje držanje tela = jačanje donjeg dela leđa i kukova

Poboljšani haluksi (čukljevi)

  Akupresura/stimulacija nervnih završetaka u stopalima

 

  Ruke od zlata i oko za detalj

 

Da bi vam ponudili najbolje moguće iskustvo hodanja i udobnosti, Stopine barefoot cipele proizvode se u Slovačkoj, Češkoj i Portugalu. Svi modeli se proizvode u najboljim evropskim radionicama sa dugom istorijom koja je garancija vrhunskog kvaliteta. Premijum cipela, ne samo da dobro izgleda i prati sve barefoot kriterijume, već mora biti i vrhunskog kvaliteta.

  Desetine pari ruku brinu o svim barefoot cipelama i obezbeđuju im dug životni vek. Sve počinje na početku, na tabli za crtanje dizajniranjem novih modela, nastavlja se kroz proizvodnju i završava pažljivo pakovanjem obuće za kupca. O svakom paru cipela se brine individualno, zahvaljujući ručnoj izradi. Svaka pojedinačna cipela je projekcija naše strasti za stvaranjem savršene cipele.

Koristimo vrhunske materijale da bismo postigli cilj savršene cipele (koža, merino vuna, elastični veganski materijali). Ističemo da su naši materijali najvišeg kvaliteta, lokalno proizvedeni i održivi.

 Pažljiva proizvodnja

U uspesnom svetskom brendu, Be Lenka na zidu je moto. Kaže: „S ljubavlju prema prirodi i čoveku.“ Usuđujemo se da kažemo da je ovaj moto duboko urezan u DNK ove kompanije. Zbog ovog uverenja, proizvode samo onoliko pari cipela za koje su sigurni da će ih prodati. Istini za volju, nije uvek lako, jer se Be Lenka cipele šalju širom sveta. Do sada su isporučili u više od 60 zemalja.

 

Šta Be Lenka kao brend ima da ponudi?

Za one koji barefoot vide kao jedan običan par dosadnih cipela isključivo zbog zdravih atributa i ništa više, imamo iznenađenje za vas.

 

Be Lenka nudi razne cipele za bosonoge za:

 Žene

 Muškarce

 Decu

 

 Ne plašimo se nijednog godišnjeg doba! Proleće, leto, jesen ili zima? Naše cipele će Vam služiti tokom cele godine.

U našem portfoliju možete pronaći sandale, ravne patike, čak i čizme za sneg. Modeli iz kolekcije za decu spremni su da prate vaše dete u njihovim avanturama. Ljubitelji patika će se zaneti nad našom kolekcijom patika ili cipelama koje se lako navlače. Štaviše, ne zaboravljamo ni na vas, koji volite stil i eleganciju. U našoj kolekciji možete pronaći širok izbor stilskih cipela.

  Pogledajte naše modele ovde.  stopa.rs (link)

 To nije sve! Uopšte. Pored tradicionalnog brenda Be Lenka, kreiran je potpuno novi brend obuće.

 Svež kao letnji povetarac, to je novi lifestile brend Barberics. Cipele koje izgledaju kao dobre stare patike, ali sa svim dobrotama barefoot-a. Neki modeli su smeli i poletni, spremni da krenu ulicama u gradskoj džungli.

 Koja veličina je prava za mene?

Hoće li odgovarati? Da li su barefoot ciple pogodne za moja stopala? Naravno da jesu! Barefoot je najbolja alternativa hodanju bosih nogu. Ne postoji bolji način jer barefoot cipele poštuju anatomiju vaših stopala i pružaju zaštitu i osećaj bose noge odjednom!

 Odabir prave veličine je, i uvek će biti, alfa i omega naše udobnosti u cipelama. Najbolje što možete da uradite je da kupite cipele lično, ali trenutno samo na stopa.rs do prvog lokala. :)  Trenutno imamo alat za pomoć da odaberete pravu veličinu kada naručite onlajn. Štaviše, imamo različite priručnike o tome kako da se brinete o svojim bosim nogama, kako da ih nosite i šta da izbegavate.

Heading

Additional content

0 komentara

Ostavite komentar

Svi komentari na blogu se proveravaju pre objavljivanja